Posjet Predsjedništva Hrvatske obrtničke komore Udruženju obrtnika Đurđevac

U sklopu posjeta Predsjedništva Hrvatske obrtničke komore Obrtničkoj komori Koprivničko-križevačke županije, članovi Predsjedništva obišli su Udruženje obrtnika Đurđevac i održali kratki sastanak, na kojemu su prisustvovali Gradonačelnik grada Đurđevca, gospodin Hrvoje Janči i predsjednik Udruženja obrtnika Đurđevac, gospodin Damir Golubić.

Tom prilikom Gradonačelnik je izrazio zadovoljstvo posjetom i izložio nove planove Grada Đurđevca vezane na daljnji razvitak obrtništva i poduzetništva na području grada.

Predsjednik Golubić je uz dobrodošlicu gostima, najavio početak pripreme monografije „Povijest obrtništva u Đurđevcu“, obzirom na gubitak u požaru dijela arhive novijeg doba. Prezentaciju plana sadržaja monografije predstavio je prof. Nikola Cik.

UO

Picture 1 of 4

Predsjednik HOK-a, gospodin Dragutin Ranogajec izrazio je zadovoljstvo viđenim, ponajviše činjenicom što je najveći dio sanacije i obnove zgrade Udruženja obrtnika realiziran, a prisjećajući se svojeg prethodnog posjeta Đurđevcu, održanog neposredno nakon požara 2018.g. Osvrnuo se na prilike vezane na trenutnu pandemiju, koje bitno utječu na poslovanje i prilike u obrtništvu, kao i potrebe digitalizacije i prilagođavanja poslovanja novonastalim prilikama, u čemu je pomoć HOK-a neprestano na raspolaganju.

Prisustvo predstavnika ostalih Obrtničkih komora s područja RH, iskorištena je za podjelu Zahvalnica Udruženja obrtnika Đurđevac svim Udruženjima obrtnika, Županijskim komorama i HOK-u, za donirana sredstva, namijenjena obnovi zgrade stradale u požaru.

Nakon Udruženja obrtnika Đurđevac, gosti su se uputili u utvrdu Stari grad i Muzej Grada Đurđevca.