Održana svečana akademija kojom je obilježen dan hrvatske obrtničke komore

Na Svečanoj akademiji, koja je bila pod pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović, bili su nazočni predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović, ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat, ministar rada i mirovinskog sustava Marko Pavić, predsjednik Hrvatske gospodarske komore Luka Burilović i drugi brojni gosti iz zemlje i inozemstva.

Važnost obrtništva kao jednog od pokretačka gospodarskog razvoja i napretka Republike Hrvatske, u svojim su govorima istaknuli i predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović i izaslanik predsjednika Vlade RH i ministar gospodarstva poduzetništva i obrta, Darko Horvat.

Na prijedlog Udruženja obrtnika Đurđevac i Obrtničke komore Koprivničko-križevačke županije, Ivan Koren iz Kloštra Podravskog, vlasnik restorana Royal dobio je, jednu od sedam dodijeljenih, Plaketu Zlatne ruke s pisanim priznanjem.

Obrtnik Ivan Koren razvija svoj obiteljski obrt kroz više od 27 godina. Uz veliki broj zaposlenika, kroz njegov restoran je prošao i veliki broj naučnika, koji su u ovom okruženju zavoljeli svoja zvanja. Ivan Koren u svojem obrtu promovira autohtonu i tradicijsku hranu podravskog kraja, te je po tome poznat daleko van granica Koprivničko križevačke županije, što dokazuje veliki broj posjetitelja iz svih krajeva Hrvatske. Uz restoran, koji se nalazi u centru Kloštra Podravskog, posjeduje i vinski podrum s kušaonicom vina u Vili Ančici, objektu nedaleko Kloštra Podravskog. Uz sve obaveze, Ivan Koren je aktivni član Skupštine Udruženja obrtnika Đurđevac, te svojim angažmanima pridonosi radu Udruženja.

Zajedno sa suprugom, kontinuirano radi na poboljšanjima u uvođenjima novih ponuda u svoj restoran, te time pridonosi kvaliteti ugostiteljske usluge u svojem mjestu, ali i cijelom podravskom kraju.

Slike preuzete: hok.hr i Komora KC-KŽ